22.04.2023.

ПОСЕТА ШУМАРСКОМ ФАКУЛТЕТУ

ПОСЕТА ШУМАРСКОМ ФАКУЛТЕТУ

Заинтересовани ученици трећег и четвртог разреда организовано су посетили Шумарски факултет и ближе и непосредније се упознали са његовим студијским одсецима у оквиру "Дана отворених врата" које је факултет организовао 22. априла 2023. за све заинтересоване потенцијалне будуће студенте, али и др. заинтересоване грађане. Била је то прилика да се проведе изузетно леп дан у природи а у срцу града.

Ученици су, у пратњи студената ментора и професора, имали прилику да учествују у различитим радионицама и сазнају ко су „Доктори за шуму“, како до шума будућности кроз радионицу „Завири у шуму“ и „Алгоритам шуме“. Актуелност дрвета као племенитог материјала је била тема радионице „Конструкцијом до безбедне удобности“. Пејзажну архитектуру су посетиоци упознали кроз Аналогну, Дигиталну и Арт лабораторију, а у „Лабораторији на отвореном“ су сазнали који је пут до еколошки одрживих решења.

Велику пажњу посетилаца је привукло присуство чланова Друштва соколара Србије, који су ревијалним демонстрирањем лета и рада са обученим птицама грабљивицама (сури орао, велика сибирска сова ушара и Харисов јастреб), у Арборетуму Факултета, приближили посетиоцима „соколарство као начин живота".

Администрација     Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions