прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
април
17
2024

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ У ДИГИТАЛНОЈ ЕПОХИ

У МТС дворани, у организацији Фондације "Ангелина" и Европске безбедносне асоцијације, а уз подршку Министарства за бригу о породици и демографији Републике Србије, одржана је конференција о безбедности деце и ученика у дигиталном окружењу.

Предавачи су били представници еминентни стручњаци из области дигиталне безбедности, психологије, здравства, тужилаштва и др.

Међу бројним темама којима су се бавили највише пажње су привукле оне које су се односиле на високотехнолошки криминал, Dark web и ризичне групе на интернету, безбедност деце и младих на интернету,  последице прекомерног коришћења дигиталних уређаја на ментално здравље, као и актуелно стање менталног здравља деце и младих; као и утицај друштвено опасних група и друштвених мрежа на ментално здравље младих и њихово понашање.

Учесници конференције били су директори и стручни сарадници београдских школа.

Испред наше школе, конференцији су присуствовале директорка Зорица Ђоковић и наставница Александра Латиновић, члан Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
април
16
2024

ПРИЗОРИ

"Призори" је назив изложбе награђених и одабраних радова са Седмог републичког такмичења из класичних ликовних медија.
Изложба је отворена 16. априла у УК Пароброд и траје до 7. маја.
На изложби су два рада наших ученица Иване Карајанковић и Тамаре Јовичић под менторством наставнице Јелене Костић.

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
април
12
2024

ПОСЕТА ИНСТИТУТУ ЗА ФИЗИКУ

Ученици одељења 1/5, у пратњи наставнице физике Иване Мајсторовић, посетили су Институт за физику где су присуствовали предавању које је било организовано у сарадњи са Центром за промоцију науке.
Ученици су се упознали са историјском позадином Фукоовог експоната којим је доказано да Земља ротира. Направљен кратак осврт на теоријски део физике и на физичке законитости на којима се заснива цео експеримент. На крају је предавач дао и кратак осврт на саму реализацију и израду експоната и на тешкоће са којима су се сусретали, чиме је ђацима послао поруку да је некада од добре идеје до њеног коначног остварења дуг и трновит пут, који се једино може прећи уз велику упорност и истрајност.
Ђаци су били задовољни и изразили су жељу да овакве или сличне посете поново организујемо.

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
април
11
2024

ПОСЕТА КОМПАНИЈУ "REHAU"

Ученици четвртог разреда смера Техничар за обликовање намештаја и ентеријера посетили су, данас, компанију "Rehau" у пратњи наставнице Наташе Пантовић. Имали су прилику да се упознају са новим материјалима које Компанија производи и њиховом применом у производњи намештаја и уређењу ентеријера.

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
април
10
2024

НАША ШКОЛА НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА НА ЗВЕЗДАРИ

Као и ранијих година, наша школа је учествовала на сајму образовања на Звездари. Ученици и наставници су представили образовне профиле, вештине које ученици стичу током школовања и показали конкретне продукте свога рада.

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација     Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions