прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
октобар
30
2022

ИЗЛОЖБА УЧЕНИЧКИХ РАДОВА НА 51. САЈМУ ОБРАЗОВАЊА

Конференцијска сала овогодишњег Сајма образовања декорисана је радовима наших ученика са смера Ликовни техничар.

Фотографије са Изложбе

 

 

 

 

 

 

 

 

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
октобар
24
2022

НАША ШКОЛА НА 51. САЈМУ ОБРАЗОВАЊА

На позив Министарства просвете, наша школа имала је прилику да се представи и на овогодишњем Сајму образовања, у понедељак 24. октобра.

Заједно са нама простор штанда Министарства просвете делили су и ученици Музичке школе "Станковић".

 

 

 

 

 

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
октобар
21
2022

НАШИ УЧЕНИЦИ У ПОРТУ

У оквиру пројекта "Инклузивни речник", у Порту су се окупили ученици свих школа учесница пројекта "Инклузивни речник". Сусрети су одржани у периоду од 18. до 20. октобра. Ученици су презентовали видео клипове које су направили школски тимови, упознали се културним знаменитостима Порта, учествовали у заједничким активностима и дружили се.

Нашу школу су представљали:

Ученици Лазар Дамјановић, Ангелина Агапи Константиниди, Нора Сејдијај и Милица Ојданић, наставница Марина Дукић и библиотекарка Марија Крпић.

 

 


КОМПЛЕТНА ВЕСТ
октобар
01
2022

STREET ART НА ДОРЋОЛУ

На иницијативу и у организацији Савета родитеља наше школе, реализована је прва тура стручног вођења у области стрит арта. Туру је водила историчарка уметности Љиљана Радошевић, а истој су присуствовали ученици смера Ликовни техничар. Прва туре је реализована на Дорћолу. Ускоро нас чекају туре на Новом Београду и Врачару.

Фотографије

 

 

 

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
септембар
23
2022

ИНКЛУЗИВНИ РЕЧНИК – 2. састанак Конзорцијума

У петак, 23. септембра 2022, партнери пројекта Инклузивни речник – стварање новог речника инклузије за подстицање прихватања сексуалне оријентације међу наставницима и ученицима средњих школа (2020-1-ПТО1-КА201-078604) сусрели су се у Софији, у Бугарској, на другом транснационалном састанаку.

Дугорочни циљеви Пројекта су: стварање позитивног и инклузивног окружења у школама за све ученике без обзира на сексуалну оријентацију и родни идентитет; акумулирање наставних ресурса и креирање наставних планова који подучавају различитости и поштовању, укључујући примере СОРИ (сексуална орјензација и родни идентитет) тема које одражавају СОРИ разноликост у животима ученика, у породицама и у друштву; елиминисање из речника наставника и ученика извуче било какве предрасуде или дискриминаторне речи или понашања.

Састанак је имао за циљ анализу и праћење достигнућа и резултата, разговор о наредним корацима и организовање будућих активности. Поред наше школе, партнери који су присуствовали на догађају били су: AECP (Португалија), ESCUELA 2 COOPERATIVA VALENCIANA (Шпанија), FAMYLIAS (Шпанија), IDEC (Грчка), Liceo Scientifico Statale S. Cannizzaro (Италија), PROFESSIONAL SCHOOL OF ECOLOGY AND BIOTECHNOLOGY (Бугарска) и CEIPES (Италија).

Партнери улажу све своје напоре да постигну сјајне резултате: Приручник за нови вокабулар, који садржи инклузивну и прихватљиву терминологију у вези са темама сексуалне оријентације и родног идентитета, доступан је на различитим језицима на веб страници Пројекта; курс Нови речник за обуку за наставника, који ће водити едукаторе кроз правилну примену поменутог Приручника, ускоро ће бити објављен на свим језицима партнера; ускоро ће бити реализована онлајн платформа за видео приче Нови речникр која ће садржати све кратке видео снимке ученичких тимова.

Да бисте сазнали више о Пројекту, посетите веб страницу Пројекта  и пратите друштвене мреже Пројекта на Фејсбуку и Инстаграму.

 

 

КОМПЛЕТНА ВЕСТ
прва/ претходна страна/ 1 2 3 4 5  ... /следећа страна /последња 
Администрација     Законом заштићено. Сва права задржава Ti Computers Solutions